TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 27. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

vestaj

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 8. 8. 2020. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3101
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136526.49 km
Kolo: 66634.70 km
Cvičení: 5678 h 32 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nechuť k brokolici

10. 03. 2011

Musím se vám přiznat, že brokolici prostě nemusím. Květák ano. Protože vím, že je zdravá, tak jsem si řekla, že se pokusím s tím něco udělat.
Vznikl z toho následující receptík:
Uvařila jsem brokolici a zvlášť bramboru ve slupce. Na pánvičce jsem podusila pórek, žampiony, okořenila a pak přidala vařenou brokolici.
Do zapékací misky jsem nakrájela na kolečka bramboru, navrsila směs a zalila 2 vejci. Pak jsem navrch přidala plátek aidamu.
Jo, jo. Určitě se takhle můžeme s brokolicí potkávat častěji.
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 03. 2011 21:11
Ještě vyzkoušej brokolicovou polévku - recept má Jonasek ve svém blogu :-) - je to jednoduché a rychlé. Třeba ti v rozmixovaném stavu bude víc chutnat :-)
10. 03. 2011 17:36
Díky za rady, to by v tom byl čert, abychom si nepadly do noty. Tu mikrovlnku zkusím.
10. 03. 2011 17:09
Holky, a já s láskou vzpomínám na jednu hospodu, kam jsme chodívali z práce na oběd - bohužel změnila provozovatele, takže mám utrum. To byla velká růžice brokolice vařená v páře a k tomu "brambora z pece". Velká pečená brambora, před podáváním zvrchu nakrojená a zalitá kysanou smetanou s česnekem a bylinkami a navch byl proužíček opečené anglické slaniny. MŇAM! Zkoušela jsem to několikrát doma napodobit, ale brambora pečená v peci je v elektrické troubě nedostižitelná... Překoná ji jen brambora z popela...
10. 03. 2011 17:04
Já mám na brokolici novou fintu: opláchnu ji, dám na talíř , když si vzpomenu lehce osolím a šup s ní do mikrovlnky - chuť je stejná jak povařená v páře akrom talíře žádné nádobí ;-)
10. 03. 2011 17:03
Tak já mám teda brokolici ráda.Mám ji dost často a kam to jen trochu jde, ji šoupnu :-)
10. 03. 2011 17:03
Vyzkoušela jsem i recept z databáze receptů STOB, dost podobné a taky výborné! U nás ji dřív nemusel manžel ale zapečená s vejci mu chutná :o)
10. 03. 2011 16:46
Já jí mám docela ráda,ale taky jen krátce vařenou v páře,aby byla pěkně pevná.Ta blátivá,třeba v polévce mi moc nejede :-)
10. 03. 2011 16:41
Vestaj, mě dřív taky moc "nejela", ale už jsme si na sebe zvykly, dnes ji mám i radši než květák (kromě placiček!) - nejlepší je povařit ji jen hodně krátce (pár minut, 3-4 podle velikosti růžiček) a potom okamžitě propláchnout studenou vodou. Teprve potom podávat nebo dál zpracovávat (zapéct atd.) Ještě lepší je vařená v páře. Když při vaření moc změkne anebo se včas neochladí, což má podobné následky, tak je potom moc blátivá a ještě ošklivě nahnědlá.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři